Batony zbożowe – nowość w ofercie HELIO

Nowości

Batony zbożowe – nowość w ofercie HELIO

21 lutego 2017

W ofercie firmy HELIO, polskiego producent bakalii, pojawiła się nowa zdrowa przekąska, która z pewnością trafi w gusta wymagających klientów, szukających nietuzinkowych smaków.

Smaczne i pożywne batony zbożowe HELIO produkowane są ze składników bakaliowo-zbożowych. Ich bazą są m.in. płatki owsiane, czy płatki z pełnych ziaren zbóż, zaś dodatki oparte są na naturalnych składnikach, np. czekoladzie, czy naturalnym miodzie, a nie ich substytutach. Składniki te gwarantują wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz zapas węglowodanów stanowiących paliwo dla ludzkiego mózgu i mięśni.

Po batoniki zbożowe HELIO z pewnością sięgną wszystkie osoby chcące na wiosnę zadbać o swoje zdrowie i zgrabną sylwetkę. Batony zbożowe będą doskonałą przekąską i towarzyszem w ciągu całego intensywnego dnia w szkole lub pracy. Dodatkowym atutem wyróżniającym produkt jest kombinacja zaskakujących smaków, wśród których znajdują się: banan i czekolada, owoce leśne i polewa jogurtowa, śliwka i czekolada oraz 6 ziaren i miód.

Batony zbożowe to zupełna nowość w ofercie firmy HELIO, która w ostatnich latach wypracowała sobie wizerunek zdrowej marki. Firma proponuje swoim klientom m.in. bakalie bez konserwantów HELIO Natura, czy masy do ciast bez glutenu, konserwantów i tłuszczu palmowego.