W 2023 roku Sertop obchodzi 50-lecie istnienia. Redakcja “Poradnika Handlowca” zapytała przedstawiciela branży, dlaczego konsumenci chętnie sięgają po produkty z portfolio firmy.
– W tym roku SERTOP obchodzi jubileusz 50-lecia powstania Firmy. Zakład powstał na bazie istniejącego od 1973 roku Zakładu Wytwórczego Serów Topionych w Tychach, który w 1991 roku został przekształcony w Spółkę Sertop. Każdy rok wspólnej pracy jest dla nas ważny, gdyż jest to 50 lat nieprzerwanej pracy, której efektem jest silna marka SERTOP. Naszym celem jest oferowanie konsumentom tradycyjnych produktów o wysokiej jakości, które dzięki pracy całego Zespołu są znane i lubiane nie tylko w kraju, ale i na świecie. Bogaty asortyment smakowy, różnego typu opakowania, tradycyjne receptury. To wszystko sprawia, że Polacy chętnie sięgają po nasze sery. Najbardziej rozpoznawalnym naszym produktem jest serek topiony Złoty Ementaler, który króluje na polskich stołach od wielu lat. Wyśmienity smak tego serka sprawie, że jest to produkt, po który najchętniej sięgają polscy konsumenci. 50 lat istnienia Firmy na rynku zobowiązuje! – mówi Andrzej Skapczyk, Prezes Zarządu.