POLBISCO

Jajo od wieków jest symbolem odradzającego się życia, nic więc dziwnego, że stało się ono jednym z najważniejszych elementów wielkanocnej tradycji. A skąd wziął się w niej zajączek? Z powszechnego przekonania, że zwierzątko to śpi z otwartymi oczami, jako pierwsze miało więc zobaczyć Zmartwychwstanie. Dziś ma do odegrania równie ważną rolę, bo w okresie świąt w wielu krajach przynosi słodkie, czekoladowe prezenty...  Dziś już chyba nikt nie potrafi wyobrazić sobie Świąt Wielkanocnych bez pisanek i zajączków, zwłaszcza tych wykonanych z czekolady.

Aleksander Batorski, Prezes Zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka” został nowym członkiem zarządu Stowarzyszenia Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych – POLBISCO.

Naukowcy, producenci żywności, handlowcy i restauratorzy połączyli siły, aby wspólnie zadbać o lepsze żywienie Polaków. Za cel stawiają sobie optymalizację wartości energetycznej, a w części przypadków także składu żywności produkowanej w Polsce. Wkrótce rozpoczną się prace nad szczegółowymi zaleceniami dla poszczególnych kategorii produktów i kanałów dystrybucji.

X