Jesteś tutaj

Gorzkie oblicza czekolady, czyli nowa linia E. Wedel

E. Wedel wraca do korzeni smaku i wprowadza na rynek trzy rodzaje gorzkich czekolad. Czym się różnią? Czekoladowym odcieniem i zawartością ziaren kakao z Ghany - im ciemniejszy kolor tabliczki, tym więcej kakao. Entuzjaści słodyczy zaznają odrobiny gorzkiego smaku za sprawą „Lekko Gorzkiej” z 50% zawartością kakao, z myślą o nieco odważniejszych konsumentach stworzono „Gorzką Klasyczną” z 64% kakao, a podniebienia najbardziej wymagających koneserów z pewnością ucieszy „Mocno Gorzka”, która zawiera aż 80% kakao.

Czekolady gorzkie E. Wedel pomogą wydobyć z zakamarków pamięci magiczne smaki dzieciństwa i przywołają uśmiech na twarzy wszystkich konsumentów: zarówno dojrzałych koneserów ceniących wykwintny smak, osób zwracających uwagę na aspekty zdrowotne produktów, jak i amatorów słodkiej przyjemności. Wszystkie czekolady z nowej linii są naturalnym źródłem magnezu i charakteryzują się wyjątkowym smakiem, którego sekret tkwi w mocno czekoladowych ziarnach kakao pozyskanych z upraw w Ghanie spełniających wysokie standardy jakości.

E. Wedel zabiera konsumentów w podróż po krainie gorzkiej czekolady stopniując doznania. Pierwszym krokiem jest czekolada „Lekko Gorzka” z 50% kakao w składzie. To idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy przyzwyczajeni są do osładzania sobie dnia, jednak chcą spróbować czekolady o nieco bardziej szlachetnym charakterze. Świetnie sprawdzi się także w kuchni, np. przy przygotowywaniu polewy do ciasta.

Krok drugi to czekolada z 64% kakao, czyli “Gorzka Klasyczna”. To właśnie ona przypomni dojrzałym koneserom czekolady ich dzieciństwo – czasy, gdy takie produkty kilkadziesiąt lat temu dominowały na sklepowych półkach ze słodyczami. Gorzka klasyczna to propozycja na przekąskę w trasie czy w pracy, może być także stosowana jako dodatek do wypieków.

Gwiazdą nowej serii jest czekolada “Mocno Gorzka”, która zawiera aż 80% kakao. To najbardziej wyrazista odsłona linii dla konsumentów poszukujących mocnych doznań smakowych. Ze względu na swoje walory (m.in. posiada najwyższą zawartość magnezu oraz najniższą zawartość cukru w nowej serii czekolad) stanowi także idealną propozycję przekąski dla osób dbających o odpowiednią dietę.

- Mocno czekoladowy smak to znak rozpoznawczy E. Wedel, a zawartość procentowa kakao stanowi serce czekolad gorzkich. Właśnie dlatego stworzyliśmy linię, w której poszczególne produkty wyróżnia poziom tego cennego składnika. Jesteśmy firmą z prawie 170-letnią historią, która idzie z duchem czasu, więc oferujemy naszym konsumentom zarówno najbardziej wyrafinowaną „Mocno gorzką”, odrobinę delikatniejszą w smaku „Gorzką Klasyczną” i „Lekko Gorzką” stanowiącą kompromisowe rozwiązanie dla amatorów słodyczy - opowiada Magdalena Kołodziejska, Kierownik Komunikacji Marketingowej, LOTTE Wedel.

Nowe czekolady gorzkie dostępne są w granatowych opakowaniach, z dużą, centralnie umieszczoną liczbą informującą o procentowej zawartości kakao. Dzięki temu, konsumenci łatwo dobiorą czekoladę odpowiednią dla ich preferencji smakowych. Firma odpowiada w ten sposób również na potrzeby świadomych konsumentów, którzy przykładają wagę do czytelnego składu kupowanych produktów.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Marka Wedel przygotowała dla swoich konsumentów nowość – CzekoWafel o unikalnym, intensywnie czekoladowym smaku. Lekki wafel, przekładany gęstym orzechowym nadzieniem, zanurzony w oryginalnej wedlowskiej czekoladzie to idealna propozycja dla miłośników słodkości.

Pod koniec sierpnia w ofercie sklepów Biedronka pojawił się wyjątkowy produkt, będący połączeniem pysznego, pączkowego ciasta i oryginalnej wedlowskiej czekolady. Nowość to Pączek E.Wedel, który powstał we współpracy z firmą Stokson.

X

Przeczytaj również