Jesteś tutaj

Sposób na wyborne przetwory z Octem spirytusowym WSP „Społem”

Ogórki, grzyby oraz papryka w zalewie octowej mają wielu wielbicieli. Właśnie nadszedł czas, na przygotowanie domowych przetworów. Niewątpliwie do tego celu przyda się ocet spirytusowy 10% oraz octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym i estragonowym produkowane przez WSP „Społem”.

Marynowanie produktów to jeden z najstarszych, a zarazem najskuteczniejszych sposobów na długie i bezpieczne dla zdrowia przechowywanie żywności. Przygotowywanie przetworów za pomocą tej techniki nie jest trudne, a z rezultatów można się cieszyć przez cały rok. Najczęściej marynuje się warzywa i owoce. Niekiedy bardziej doświadczeni marynują również mięso i ryby.

Niezastąpionym składnikiem, który zachowa przetwory w należytej świeżości jest ocet. Odpowiednio przygotowana zalewa ochroni przed zepsuciem nawet najdelikatniejsze warzywa czy też owoce. WSP „Społem” w tym sezonie poleca, wykorzystanie do domowych przetworów dziesięcioprocentowego octu spirytusowego. Dzięki składnikom najwyższej jakości i niezmiennej od lat metodzie wytwarzania produkt naturalnie zakonserwuje sezonowe specjały.

Obok tradycyjnej wersji octu spirytusowego 10% w ofercie firmy znajdują się także octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym oraz estragonowym. Przetwory przygotowywane z ich dodatkiem będą stanowiły wyjątkowy i aromatyczny element posiłku.

Co ważne, kielecka Spółdzielnia od 1932 roku specjalizuje się w produkcji octów spirytusowych. Dzięki długoletniemu doświadczeniu oraz przywiązaniu do tradycji wyroby te są cenione przez konsumentów.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Lato w kuchni kojarzy nam się tylko z jednym – z bogactwem świeżych warzyw i ziół. Dlatego tym razem zachęca się do korzystania z pełni sezonu i połączenia darów natury z aromatycznym Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Eksplozja smaków gwarantowana!

Data wydarzenia: 
2014-01-09

Do końca lutego br. potrwa kampania telewizyjna serów twarogowych Hochland – plastrów i krążków. Kampania będzie realizowana w największych stacjach telewizyjnych oraz w stacjach tematycznych, podczas godzin największej oglądalności. Przygotowano także wsparcie w punktach sprzedaży.

X