Trendy żywieniowe wg Winiar w 2017 roku

Aktualności

Trendy żywieniowe wg Winiar w 2017 roku

13 lutego 2017

  • #Winiary

W ramach programu żywieniowego „Żyj smacznie i zdrowo” skierowanego do gimnazjalistów, marka Winiary przekazuje wiedzę z zakresu prawidłowego odżywiania. W ramach akcji wśród młodych ludzi promowana jest postawa proekologiczna i idea niemarnowania żywności. W sześciu edycjach „Żyj smacznie i zdrowo” wzięło udział blisko 80% szkół gimnazjalnych z całej Polski. W najnowszej odsłonie specjaliści współpracujący z marką Winiary mówią o trendach w odżywianiu, które będą królować w 2017 r. Zdaniem ekspertów współpracujących z programem na popularności zyska fleksitarianizm, czyli tzw. elastyczny wegetarianizm. Najzdrowszym kolorem w kuchni okazuje się fiolet. Wynika to z faktu, że dieta oparta na owocach czy też warzywach w kolorze fioletowym bogata jest w antyoksydanty, które z kolei mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Ci, którzy będą chcieli zadbać o zdrowie i kondycje, będą spożywać również duże ilości zup. To one bowiem przyrządzone na wywarze ze świeżych, sezonowo dostępnych warzyw, ale bez dodatku mąki lub śmietany, stanowią źródło zdrowia. Program marki Winiary jest częścią strategii firmy Nestlé, w ramach której firma zobowiązuje się produkować wysokiej jakości produkty, będąc jednocześnie wiarygodnym partnerem w żywieniu i dbałości o zdrowie konsumentów.