U progu wiosny marka Grycan – Lody od pokoleń ma dobrą wiadomość dla gości lodziarnio-kawiarni. Od dziś każda kulka lodów przygotowywanych według tradycyjnej, rodzinnej receptury będzie większa.
– Od początku istnienia marki Grycan wsłuchujemy się w opinie naszych gości. Z przeprowadzonych badań i rozmów z konsumentami wiemy, że w lodach istotny jest dla nich nie tylko smak, wynikający z najlepszych, naturalnych składników, ale także wielkość porcji oraz jej regularny kształt. Mając to na uwadze, powiększyliśmy kulki naszych lodów – mówi Zbigniew Grycan – właściciel marki Grycan – Lody od pokoleń.
Lody Grycan, produkowane w podwarszawskiej fabryce w Majdanie, powstają ze śmietanki kremówki, żółtek jaj, cukru oraz starannie przygotowywanych dodatków: ręcznie obieranych i krojonych owoców, wyselekcjonowanych bakalii, czy czekolady. Goście lodziarnio-kawiarni mają do wyboru 60 smaków lodów klasycznych, sorbetów z owoców czy lodów jogurtowych. W ofercie znajdują się także smaki deserowe – unikalne połącznie lodów wytwarzanych rzemieślniczymi metodami oraz wykwintnych dodatków – przygotowywanych na miejscu sosów i posypek. Od niedawna w menu lodziarnio-kawiarni dostępne są również lody wegańskie o pełnym, bogatym smaku, który został uzyskany dzięki wykorzystaniu najlepszych naturalnych składników, z niską zawartością cukrów.