Tarczyński poszerza portfolio linii Naturalnie, którą wyróżnia prosty skład, wyłącznie naturalne składniki i brak dodatku konserwantów. Na rynku właśnie zadebiutowały Krakowska Sucha oraz Kurczak gotowany. Marka realizująca założenia „Jesz lepiej, żyjesz lepiej” zdecydowała się na taki krok po niewątpliwym sukcesie, jaki wcześniej odniosły parówki z tej samej serii, które wyróżnia prosty skład i tylko naturalne składniki.
Odpowiedzią na zmieniające się trendy rynkowe i preferencje konsumentów, którzy coraz częściej podejmują świadome i racjonalne decyzje żywieniowe jest linia Tarczyński Naturalnie zawierająca tylko naturalne składniki i produkowana bez dodatku konserwantów. Linia została także wpisana w strategię odpowiedzialności społecznej biznesu i zrównoważonego rozwoju.
– Naszą misją jest inspirowanie do mądrego odżywiania po to, by zmieniać życie na lepsze. Wierzymy w ideę „Jesz lepiej, żyjesz lepiej”. Chcemy, aby produkty mięsne mogły wpisywać się w nowy styl życia konsumentów. Polacy chcą żyć wygodnie, ale też zdrowo. Świadomy wybór i racjonalne odżywianie jest jednym z czterech kluczowych obszarów działań CSR firmy Tarczyński, tuż obok zdrowego i aktywnego stylu życia, dbałości o środowisko naturalne i jego zasoby oraz wspierania lokalnych społeczności. Działania ujęte w tym filarze realizujemy poprzez uproszczenie składu produktów, które tworzymy bez dodatku konserwantów, glutaminianów, fosforanów, sztucznych barwników i aromatów. Oferujemy konsumentom pełnowartościowe produkty, dbając jednocześnie o przejrzyste informowanie o ich zawartości – mięsności, białka, wartości energetycznej czy tłuszczu – mówi Tomasz Tarczyński, Dyrektor ds. Marketingu Tarczyński SA.
Pierwszy z produktów linii Tarczyński Naturalnie – parówki, powstające w 100% z szynki, szybko zdobyły zaufanie konsumentów. W skład linii wchodzą już także parówki z kurczaka, kabanosy z szynki i z kurczaka oraz szynka pieczona.
Teraz na rynku zadebiutowały kolejne produkty, które realizują założenia prostych składów i w pełni naturalnych składników. W Krakowskiej Suchej znajdziemy mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy, aromaty naturalne, susz z aceroli, zaś Kurczak gotowany to aż 93% fileta z piersi kurczaka o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości tłuszczu, którego smak wzbogaca tylko sól i naturalne przyprawy.