Polska Sieć Handlowa Lewiatan, jak co roku, przygotowała dla swoich klientów bezpłatny magazyn kulinarny, w którym prezentuje inspirujące przepisy na tradycyjne, świąteczne dania. Konsumenci podczas codziennych zakupów w sklepie Lewiatan otrzymają biuletyn, w którym znajdą przepisy m.in. na wigilijnego karpia po żydowsku, wykwintną pieczoną kaczkę z jabłkami, świąteczny keks, czy żeberka musztardowo-miodowe według pomysłu Karola Bieleckiego – wybitnego szczypiornisty, zawodnika zespołu Vive Tauron Kielce i Reprezentacji Polski. Gwiazdkowe wydanie magazynu, poza ciekawymi pomysłami na świąteczne przysmaki, zawiera także wywiad z trenerem oraz reprezentantami Polski w piłce ręcznej i zawodnikami drużyny Vive Tauron Kielce, porady oraz inspiracje zakupowe, których celem jest uprzyjemnienie i ułatwienie przedświątecznych przygotowań. Dodatkowo 10 z prezentowanych na łamach biuletynu przepisów ma także swoją wersje wideo, które wzbogacają uruchomiony w październiku kanał kulinarny „Gotuję z Lewiatanem” w serwisie YouTube. Krótkie, dynamiczne filmiki pozwalają przenieść się w kulinarny świat nawet największym sceptykom gotowania, pokazując krok po kroku przygotowanie wykwintnych i pomysłowych dań.