Duet przypraw uniwersalnych – do mięs i warzywnej – to nowa propozycja od marki Appetita, oparta na autorskiej recepturze Ewy Wachowicz. Harmonijne kompozycje najwyższej jakości ziół, przypraw i warzyw zostały stworzone na bazie soli morskiej, bez dodatku glutaminianu sodu, konserwantów i barwników.
Nowe mieszanki przyprawowe, skomponowane przez Ewę Wachowicz, wyróżnia niepowtarzalny smak i bogactwo naturalnych składników. Dzięki idealnym zestawieniom najwyższej jakości ziół, przypraw i warzyw pojęcie przyprawy uniwersalnej nabiera zupełnie nowego, lepszego wymiaru.
W skład nowej linii wchodzą:
• Przyprawa warzywna do potraw Appetita, która wyróżnia się najwyższą zawartością warzyw na rynku (aż 39%), doskonale pasuje do zup, bulionów, sosów, warzyw gotowanych, dań rybnych i makaronów,
• Przyprawa do mięs Appetita, która jest idealnym dopełnieniem smaku mięs duszonych, smażonych, pieczonych i grillowanych.
Obie przyprawy posiadają w 100% naturalny skład i bazują na soli morskiej, która zawiera znacznie więcej składników mineralnych i ma intensywniejszy smak niż zwykła sól kuchenna. Oryginalne kompozycje stworzono bez dodatku glutaminianu sodu, barwników i konserwantów, dzięki czemu doskonale wpisują się w panujący trend prozdrowotny i odpowiadają na potrzeby konsumentów, którzy pragną zdrowo się odżywiać.
Produkty zapakowano w nowoczesne, praktyczne torebki ze strunowym zamknięciem, które gwarantuje dłuższą świeżość produktów. Na opakowaniach umieszczono wizerunek Ewy i jej autorskie przepisy na dania. Po więcej stylowych przepisów i informacji producent zaprasza na stronę www.smakistyl.pl .
Przyprawa warzywna do potraw i Przyprawa do mięs to kolejne autorskie mieszanki Ewy Wachowicz, opracowane dla marki Appetita, obok Przyprawy do kurczaka złocistej Appetita, Przyprawy do zapiekanki makaronowej Appetita, Przyprawy do ziemniaków pieczonych z rozmarynem Appetita, Przyprawy do mięsa mielonego z majerankiem i czosnkiem Appetita oraz Ziół do sałatek Appetita.