Dr Oetker wprowadza na rynek nowe dodatki do pieczenia, które ułatwiają i uzupełniają domowe wypieki. W skład nowych dodatków wchodzą składniki z rożnych stron świata. W nowej ofercie producenta znajda się : Cukier z wanilią z Madagaskaru, Cukier ze skórką pomarańczową i Cukier ze skórką cytrynową z upraw z włoskich gajów cytrusowych. Nowością na polskim rynku będzie Cukier trzcinowy z cynamonem z odmiany pochodzącej z Cejlonu. Nowym dodatkiem będzie również Przyprawa do Szarlotki z kompozycją przypraw: cynamonu z Cejlonu, imbiru i kardamonu uzupełnionych o skórkę pomarańczową z ekologicznych włoskich upraw, sok z cytryny oraz cukier trzcinowy. Nowością będą również naturalne aromaty: Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Pomarańcza z Brazylii, Cytryna z Sycylii oraz Migdał z Maroka. Wszystkie produkty linii Ze Świata Natury produkowane są bez sztucznych barwników i konserwantów.