Mięsne konserwy Profi to propozycja idealna dla miłośników pożywnych, mięsnych specjałów, które powstały w oparciu o tradycyjnie polskie składniki. Od niedawna dostępne w nowym, zachęcającym do degustacji opakowaniu cechują się także odmienioną recepturą, która pozwoliła wydobyć jeszcze pyszniejszy smak mięsa. Dostępne w 5 wariantach, niezwykle sycące, idealnie doprawione, a także bezglutenowe konserwy Profi to wyśmienity dodatek kanapkowy, który nasyci równie skutecznie, co pełnowartościowy posiłek.
Znane od lat konserwy Profi dziś dostępne są w nowej odsłonie, która dotyczy zarówno samego opakowania, jak i jego zawartości. Składająca się z 5 wersji smakowych linia zyskała pełniejszy smak, stanowiący kwintesencję tradycyjnej, polskiej kuchni. Podstawą receptury jest mięso dopełnione szczyptą aromatycznych przypraw. Co ważne, linia ta opiera się nie tylko na mięsie wieprzowym, stanowiącym podstawę większości konserw obecnych na sklepowych półkach. Z myślą o klientach poszukujących różnorodnych smaków przygotowane zostały także propozycje z mięsa drobiowego. Wśród konserw mięsnych Profi konsumenci odnajdą między innymi dwie łagodne i delikatne wersje drobiowe – Szynkę z indykiem i Szynkę z kurczaka. Linię uzupełniają ponadto trzy treściwe propozycje z mięsa wieprzowego – Szynka mielona wieprzowa, klasyczna Mielonka turystyczna z dodatkiem drobiu oraz wyśmienity Gulasz angielski wieprzowy. Każda z 5 wersji jest także bezglutenowa.
Nowe etykiety konserw mięsnych Profi są spójne z całą identyfikacją wizualną marki, która funkcjonuje już od ponad roku. Intensywnie zielony kolor, czytelne napisy oraz apetyczne przedstawienie produktu powodują, że konsument bez trudu odnajdzie na sklepowej półce swój ulubiony smak. Aby ułatwić zakupy wprowadzono odmienne oznaczenie kolorystyczne dla produktów drobiowych oraz wieprzowych.
Zamknięte w lekkich i poręcznych opakowaniach konserwy mogą być wzorem pasztetów Profi przechowywane w kuchennej szafce, nawet do kilkunastu tygodni od momentu zakupu. Idealnie sprawdzą się także w czasie weekendowych wyjazdów, jak i wtedy, gdy lodówka zacznie świecić pustkami, a nas najdzie ochota na pyszną i pożywną kanapkę. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy pogoda nie sprzyja wychodzeniu z domu i nadchodzi czas przeziębień, warto mieć w szafce kilka przysmaków, które w awaryjnych sytuacjach szybko zmienią się w sycący i szybki posiłek.