Knedle ze śliwkami to sprawdzony pomysł na pyszny, słodki obiad. Oprócz wspaniałego smaku potrawa ta zazwyczaj gwarantuje również miłe skojarzenia z latem, wakacjami, słodyczą i beztroską. Ręcznie robione knedle ze śliwkami – to propozycja firmy Jawo, dzięki której możemy przygotować to pyszne danie dosłownie w kilka minut.
Knedle ze śliwkami Jawo nadziane są całymi śliwkami węgierkami. Najlepsze gatunkowo śliwki zamrażane są tuż po zbiorach, dzięki czemu zachowują swój naturalny smak oraz słodycz. Dojrzałe śliwki otulone są delikatnym i pysznym ciastem, które nie rozpada się podczas gotowania. Knedle przygotowane są wg tradycyjnej, sprawdzonej receptury i przyrządzane z najwyższej jakości składników. Nie zawierają cukru, poza naturalnie występującym w owocach. Nie zawierają też sztucznych konserwantów.
Można przygotować je dosłownie w kilka minut. Wystarczy wrzucać knedle pojedynczo do wrzącej wody i po ok. 7 minutach delikatnie wyciągnąć. Podawać je można tradycyjnie: posypane cukrem, polane stopionym masłem lub śmietanką, jak również w bardziej wyrafinowanej wersji np. z sosem koniakowym z bakaliami. Knedle ze śliwkami to doskonała propozycja pełnego dania dla całej rodziny, a zwłaszcza mniejszych i większych niejadków.