Polacy coraz chętniej sięgają nie tylko po nowe smaki lodów, ale także bardziej niszowe produkty. „Anita” jest jednym z pionierów na polskim rynku w produkcji tego typu deserów. Wiosna przynosi nowości w ofercie firmy „Anita”. Jedną z nich są lody wegańskie, które w sprzedaży pojawią się w smaku waniliowo-czekoladowym.
Dwa lata temu przedsiębiorstwo jako pierwsze na rynek do masowej sprzedaży wprowadziło lody bez laktozy i bez glutenu, a więc przyjazne dla osób nietolerancjami pokarmowymi. Teraz firma tworzy kolejny niestandardowy produkt, który ma szansę podbić rynek.
Jedną z wiosennych nowości „Anity” są lody wegańskie, a więc przeznaczone dla osób, których dieta pozbawiona jest wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego, w tym m.in. mleka i śmietany, które wykorzystywane są powszechnie w produkcji lodów.
Nowy produkty działoszyńskiej firmy ma szansę to zmienić. Receptura waniliowo-czekoladowych lodów została w 100% przygotowana w zgodzie z wytycznymi diety wegańskiej. Lody powstają wyłącznie na bazie składników, które powszechnie wykorzystuje się w produktach dla wegan. Są to m.in. białko sojowe, tłuszcz kokosowy, syrop glukozowy, sproszkowanego kakao i ekstraktu z wanilii.
Nowy produkt Anity będzie sprzedawany w familijnym opakowaniu o pojemności 500 ml i masie 250 g. Póki co dostępny będzie jedynie w smaku waniliowo-czekoladowym. Jego wartość odżywcza w 100 ml będzie wynosiła tylko 90 kcal.