Dom pachnący bakaliami

Kampanie

Dom pachnący bakaliami

03 grudnia 2014

Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej. Przygotowania do tego wyjątkowego okresu, także te kulinarne, zaczynają się zazwyczaj o wiele wcześniej. Warto wybierać jak najprostsze rozwiązania, aby cały nasz plan zrealizować w 100%. Bakalland podpowiada, jak poradzić sobie z pracochłonnymi potrawami, stosując bakaliowe sztuczki.

Masa makowa Bakalland

Własnoręcznie kręcenie maku, a wcześniej moczenie go w mleku, to jedno z najbardziej żmudnych, przedświątecznych zadań, które zajmuje długie godziny. Z pomocą przychodzi marka Bakalland, która proponuje doskonałej jakości masę makową. Bogactwo rodzynek, wyrazisty smak skórki pomarańczowej oraz dodatek miodu i aromatu migdałów, tworzą idealną kompozycję smakową.

Mieszanka kompotowa Bakalland

Wśród wigilijnych specjałów nie może zabraknąć aromatycznego kompotu z suszu. Najlepszym rozwiązaniem będzie mieszanka kompotowa Bakalland. Starannie dobrana kompozycja składa się z suszonych jabłek, śliwek, gruszek i aronii. Produkt został stworzony w oparciu o tradycyjną recepturę z najlepszej jakości polskich owoców. Świąteczny napój można doprawić miodem, cynamonem czy goździkami. Doskonały w smaku, o jedynym w swoim rodzaju zapachu, z pewnością urzeknie naszych gości.

Bakalie Bakalland

Boże Narodzenie to czas, kiedy w domu unosi się zapach suszonych owoców, orzechów, pomarańczy, nuty cynamonu… Nie wyobrażamy sobie świątecznych potraw i wypieków bez rodzynek, migdałów czy śliwek. Warto tradycyjne wypieki przygotować w niecodziennej formie, na przykład rodzynki w serniku zastąpić suszoną żurawiną, a do ulubionych śledzi dodać przyprawy korzenne z rodzynkami.

Bakalie postawmy także na świątecznym stole. Będą one doskonałą, zdrową i wartościową  przekąską. Sięgajmy po te najwyższej jakości od Bakalland, dzięki czemu zachowują niezapomniany smak i wartości odżywcze.