Bogactwo smaku z paluszkami FRoSTY

Nowości

Bogactwo smaku z paluszkami FRoSTY

30 sierpnia 2024

Paluszki rybne od lat cieszą się w Polsce niesłabnącą popularnością. To danie, które przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, a jednocześnie jest smaczne i szybkie w przygotowaniu. Chrupiąca panierka i delikatny filet rybny sprawiają, że są idealnym wyborem na każdą okazję – od codziennego obiadu po spotkanie z przyjaciółmi.

Wśród licznych producentów paluszków rybnych, markę FRoSTA wyróżniają jakość i różnorodność oferty. Firma proponuje szeroką gamę paluszków z filetem rybnym, które, poza wyjątkowym smakiem, posiadają również certyfikat MSC. Dzięki niemu masz pewność, że ryba w produkcie pochodzi ze zrównoważonych łowisk, a połowy nie zagrażają bioróżnorodności mórz i oceanów. FRoSTA zadbała także o fanów kuchni wegetariańskiej, proponując paluszki w wersji warzywnej lub serowej.

Pamiętaj, że niezależnie od tego, czy szukasz klasycznych smaków, czy chcesz odkryć coś nowego, oferta paluszków FRoSTY spełni Twoje oczekiwania.

Klasyczne propozycje – Tradycja smaku

Złote paluszki rybne to klasyk, który od lat króluje w ofercie marki FRoSTA. Paluszki dostępne są w większym, rodzinnym opakowaniu 450g, dzięki czemu są idealnym rozwiązaniem dla każdej rodziny. Chrupiąca panierka, skrywająca soczyste i delikatne wnętrze fileta rybnego, to gwarancja satysfakcji nawet dla najbardziej wybrednych koneserów.

Złote paluszki rybne z dorsza to propozycja dla osób ceniących sobie wyjątkową jakość i delikatność mięsa dorsza. Wyrazisty smak, połączony z chrupiącą panierką, tworzy kompozycję, której trudno się oprzeć. To wybór, który zawsze się sprawdza – zarówno na szybki obiad, jak i bardziej wykwintną kolację.

Złote paluszki rybne z łososia to produkt dla tych, którzy lubią eksperymentować z klasyką. Paluszki w złotej panierce kryją filet z dzikiego łososia pacyficznego, który dzięki swojemu charakterystycznemu, wyrazistemu smakowi, nadaje daniu wyjątkowej głębi. To propozycja, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom ryb o bardziej intensywnym aromacie.

Niecodzienne prezentacje

Dla wielbicieli bardziej wyrazistych smaków doskonałym wyborem będą Paluszki rybne po meksykańsku. Inspirowane bogactwem kuchni meksykańskiej paluszki łączą w sobie delikatność ryby z odrobiną pikanterii, która dodaje charakteru każdemu posiłkowi.

Warto również wspomnieć o opcji dla osób z nietolerancją glutenu lub wybierających dietę bezglutenową. Paluszki rybne bezglutenowe to produkt, który zachowuje pełnię smaku i chrupkości, mimo braku glutenu. Bezglutenowa panierka powstaje z mąki ryżowej, mąki z ciecierzycy, a także skrobi ziemniaczanej i ryżowej. To świetny wybór dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i smaczne posiłki bez kompromisów.

FRoSTA dba o różnorodność swojego asortymentu, dlatego w ofercie znajdują się również inne, niekoniecznie rybne, propozycje paluszków. Paluszki Warzywne to idealna alternatywa dla osób, które stawiają na dietę roślinną lub po prostu lubią warzywa w ciekawej formie. Chrupiąca panierka skrywa w sobie mieszankę warzyw, które doskonale komponują się zarówno z sosami, jak i jako samodzielna przekąska. W ofercie marki można znaleźć także Złote paluszki serowe, czyli połączenie chrupiącej panierki z ciągnącym się, aromatycznym serem – przekąska, która zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Paluszki serowe świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek, na szybki lunch lub przekąska do filmu.

W oferuje FRoSTY znajduje się szeroki asortyment paluszków, które spełnią oczekiwania każdego konsumenta. Od tradycyjnych rybnych smaków, przez egzotyczne kompozycje, po warzywne i serowe warianty – każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie produkty FRoSTY to 100% naturalnego smaku, najwyższa jakość i dbałość o najlepsze składniki.

FRoSTA to marka najwyższej jakości dań mrożonych, które smakują jak przygotowane w domu. Od lat FRoSTA udowadnia, że produkowanie smacznego jedzenia bez dodatków do żywności jest możliwe. 100% naturalnego smaku.

Bestsellerem FRoSTY od lat pozostają uwielbiane przez Polaków Złote paluszki rybne. W ofercie marki są też inne łatwe w przygotowaniu produkty rybne, warzywa na patelnię, gotowe dania z ryżem czy makaronem. Firma posiada certyfikaty IFS, BRC i MSC.

W swojej fabryce w Bydgoszczy zatrudnia około 700 pracowników. FRoSTA należy do międzynarodowej grupy FRoSTA AG z siedzibą w Niemczech, której produkty trafiają do konsumentów w wielu europejskich krajów, m.in. do Niemiec, Włoch, Austrii czy Węgier.
FRoSTA. Smaczna i prosta.