Bielmar wprowadza na rynek Marynaty na bazie oleju rzepakowego

Nowości

Bielmar wprowadza na rynek Marynaty na bazie oleju rzepakowego

29 kwietnia 2014

Zakłady Tłuszczowe Bielmar wprowadzają na rynek nowe Marynaty na bazie oleju rzepakowego w jednoporcjowych saszetkach. Asortyment obejmuje marynaty do mięsa i innych potraw w czterech smakach: łagodnym, ostrym, tradycyjnym i orientalnym. To produkty z wysokim potencjałem sprzedażowym, których konsument będzie poszukiwał nie tylko w sezonie grillowym, lecz przez cały rok.

Cztery kompozycje warzyw, ziół i przypraw, dla których bazą jest olej rzepakowy, pozwolą nadać smak i aromat 70 dag porcji mięsa lub innych produktów, przeznaczonych do grillowania na ruszcie, pieczenia w piekarniku lub smażenia.

Marynata łagodna (50 g) to kompozycja cebuli, czosnku, pietruszki i koperku zatopionych w oleju rzepakowym wysokiej jakości. Polecana jako zaprawa, na przykład, do potraw z drobiu – filetów z kurczaka i indyka.

Marynata ostra (50 g) wyraźny, pikantny smak zawdzięcza odpowiednim proporcjom papryki, czarnego pieprzu i czosnku oraz domieszce cebuli. Olejowa baza pozwala zachować pełnię wszystkich aromatów.

Marynata tradycyjna (50 g) zapewni kruchość i soczystość marynowanemu mięsu. Czosnek, kmin oraz odrobina papryki nadadzą potrawie smak charakterystyczny dla kuchni polskiej.

Marynata orientalna (50 g) nada mięsu nutę kuchni azjatyckiej. Aromaty kolendry, kurkumy, cynamonu w połączeniu z odrobiną mięty i cytryny, dzięki olejowej bazie, zyskują wyrazistość i głębię.