Spomlek

Sery są ważnym źródłem wapnia, białka oraz witaminy B12. Istnieje ich wiele gatunków – dzieli się je np. ze względu na czas dojrzewania, proces produkcyjny, konsystencję czy rodzaj mleka. Sery od lat goszczą na stołach Polaków, zachwycając smakiem i różnorodnością. Jak będziemy spożywać sery w 2018 roku?

Trzy samochody osobowe, quady i skutery trafiły do hodowców bydła – dostawców mleka do Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, która docenia pracę rolników, a cenne nagrody są wyrazem uznania i zachętą do wytężonej pracy przez cały rok. 

Minione 12 miesięcy były dla Spółdzielczej Mleczarni Spomlek czasem wytężonej pracy i zmian na szczeblu produkcyjnym. Wysiłek został kilkakrotnie doceniony nagrodami. 

Ser żółty oprócz walorów smakowych ma również pozytywny wpływ na zdrowie – z natury nie zawiera w sobie laktozy. Jest za to źródłem witaminy K2, która m.in. odpowiada za prawidłową budowę kości i zmniejsza ryzyko zawałów. 

Tytuł TOP PRODUKT „Doceń Polskie” otrzymał podczas XXIII certyfikacji żywności ser Mleczny Serenada. 

Łączenie różnych światów to kierunek obecny nie tylko w literaturze i sztuce, ale również w kuchni. Przykładem tego zjawiska jest nowa marka „Sery z Radzynia Podlaskiego".

X

Przeczytaj również