przemysł spożywczy

– Przejęcia na rynku spożywczym w ostatnim roku, a nawet i w dłuższym okresie, znacznie spowolniły w stosunku do tego, co miało miejsce wcześniej – mówi Jan Kolański, prezes Grupy Colian. Jak ocenia, na rynku nie zostało już zbyt wielu graczy do przejęcia, ale proces konsolidacji wciąż może jeszcze dotknąć mocno rozdrobniony w tej chwili przemysł mięsny.

Obecne wykorzystanie towarów na świecie nie jest zrównoważone.  Zgodnie z opublikowanym raportem UBS Global Wealth Management, zatytułowanym „Punkt krytyczny dla towarów”, rynki muszą szybciej znaleźć rozwiązania dla wyzwań związanych ze zmianami klimatu, dużymi postępami technologicznymi i zmianami preferencji konsumentów.

Zmniejszenie kosztów czyszczenia maszyn o 20-30% oraz zwiększenie produktywności nawet o 15% – to korzyści jakie branży spożywczej oferują rozwiązania z zakresu Przemysłu 4.0. To kolejny krok w cyfrowej transformacji przedsiębiorstw – umożliwia osiągnięcie doskonałości operacyjnej poprzez skrócenie czasu potrzebnego na czyszczenie maszyn oraz ograniczenie zużycia zasobów.

Frosta otworzyła nową linię produkcyjną w Bydgoszczy i zapowiada kolejne inwestycje w tym mieście

To nie ostatnia inwestycja spółki Frosta w Bydgoszczy, mogli się dowiedzieć uczestnicy uroczystwgo uruchomienia nowej linii produkcyjnej tej spółki

X