produkty rybne

Marka spożywcza SEKO wprowadziła na rynek nową linię produktów – „Zdrowo i wygodnie”. Są to idealnie skomponowane propozycje łatwych do przygotowania i spożycia przekąsek stworzonych z naturalnych produktów i bez użycia konserwantów. 

Polskie firmy specjalizujące się w produkcji przetworów rybnych pod względem zaawansowania technologicznego okazują się europejską czołówką. Głównym problemem okazują się przyzwyczajenia Polaków. W kraju zjada się średnio 12,5 kg ryby na osobę rocznie, podczas gdy w Unii Europejskiej jest to prawie 25 kg.

Uważam, że polski rynek jest rynkiem z potencjałem, a spożycie ryb będzie cyklicznie rosło. W Polakach przede wszystkim wzrasta świadomość i troska o zdrowy tryb życia, na co przecież składa się zdrowe odżywianie, a ryby należą do grupy produktów spełniających to kryterium. Myślę więc, że przy dużym asortymencie i zróżnicowanej cenie każdego Polaka stać będzie na produkty rybne co najmniej trzy razy w tygodniu.

X

Przeczytaj również