Producenci

Dnia 9 maja 2019 r. w Poznaniu odbyło się XXI Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. Tegoroczna Gala Poradnika Handlowca i Poradnika Restauratora zgromadziła wszystkich najważniejszych top managerów z branży FMCG oraz HoReCa, reprezentujących zagraniczne i krajowe sieci detaliczne, dystrybutorów, producentów oraz handlowców. Nie zabrakło również uznanych szefów kuchni i właścicieli obiektów gastronomicznych. Ponadto podczas uroczystej gali Poradnik Restauratora obchodził 20. rok działalności w branży HoReCa.

Ministerstwo Finansów rozważa wprowadzenie opłat od cukru i soli

Ministerstwo Finansów chce chronić zdrowie Polaków nakładając nową daninę. Tym razem na cukier i sól.

Na to, w jaki sposób zachowują się przedsiębiorcy duży wpływ maja konsumenci. Ich siła sprawcza nie jest jeszcze odpowiednio wykorzystywana. Klienci coraz większą uwagę zwracają na to, w jaki sposób powstał produkt, czy w następstwie procesu obciążającego środowisko. 

Z badań przeprowadzonych przez instytut Millward Brown wynika, że Ukraińców najczęściej przyjmują duże, liczące ponad 250 zatrudnionych osób firmy. W branży handlowej 38,9% pracodawców rozważa rekrutację pracowników ze Wchodu.

X