McCormick

McCormick & Company ogłosił oficjalnie zakończenie procesu przejęcia spożywczej części brytyjskiej spółki Reckitt Benckiser Group plc.

Soczysta karkówka to prawdziwy przysmak. Sprawdzi się jako danie główne i jako dodatek do kanapek. Wyjątkowego smaku i aromatu nada jej przyprawa do karkówki Galeo.

Imbir jako przyprawa wykorzystywany jest od 3 tys. lat. Dzięki swym właściwościom doskonale nadaje się do potraw wytrawnych i pikantnych, słodyczy i napojów. Szczególnie chętnie wybierany jest przez konsumentów w okresie jesienno-zimowym. 

Przyrządzając potrawy i desery wielkanocne warto zaopatrzyć się w przyprawy podkreślające smak i aromat dań. Z myślą o przygotowaniach świątecznych marka Galeo proponuje gotowe mieszanki przypraw do mięs i przyprawy. 

Żurek jest jednym z dań, które obowiązkowo gości na stołach wielkanocnych. Aby cieszyć się w pełni jego smakiem, zupa ta musi być odpowiednio przyprawiona. Marka Galeo na Wielkanoc proponuje przyprawę Galeo do żurku i barszczu białego, która pomoże sprostać tym wymaganiom. 

Przyprawa do mięsa duszonego Galeo to połączenie korzennych aromatów oraz ziół. Skład przyprawy Galeo do mięsa duszonego komponuje się z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną, królikiem jak i dodanymi do dania warzywami.

W ramach Europejskiego Funduszu Najbardziej Potrzebującym (FEAD), ze środków którego realizowany jest w Polsce program operacyjny Pomoc Żywnościowa opublikowano wyselekcjonowany zbiór dobrych praktyk, zebranych w 15 krajach Europy. Wśród wyróżnionych projektów znalazł się innowacyjny program „Kulinarnie Mocni” realizowany przez Federację Polskich Banków Żywności i firmę McCormick Polska, właściciela marki Kamis. 

25. edukatorów Banków Żywności wzięło udział w warsztatach „Kulinarnie Mocni” poprowadzonych przez Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka.

McCormick Polska, właściciel marek KAMIS i Galeo oraz Federacja Polskich Banków Żywności ogłaszają start drugiej edycji warsztatów „Kulinarnie Mocni”.

McCormick Polska, spółka zależna McCormick & Company, Inc., właściciel marek Kamis i Galeo, kontynuuje partnerstwo z  Bankami Żywności w Polsce i jest partnerem międzynarodowej konferencji „Żywność - dobro, które angażuje”, która odbędzie się w dniach 11-12 czerwca w Olsztynie.

Strony

X