HELIO Natura

Niezdrowy styl życia, nieprawidłowa dieta, nadmiar kalorii, spożywanie przetworzonego pożywienia, brak aktywności fizycznej oraz narażenie na przewlekły stres – to wszystko może się przyczynić do rozwoju cukrzycy. 14 listopada obchodzimy Światowy Dzień Cukrzycy.

Przepis na szczęście? Garść orzechów laskowych i włoskich, kilka pistacji prażonych i migdałów oraz kubek gorącej zielonej herbaty. Kiedy aura za oknem sprzyja jesiennej melancholii, warto pozwolić sobie na chwilę przyjemności i sięgnąć po chrupiące i zdrowe orzechy. Jak twierdzi Instytut Żywności i Żywienia, już 30 g mieszanki orzechów niesolonych wystarczy, by szybko przywrócić uśmiech na twarzy… zwłaszcza w jesienno- zimowe wieczory.

23 września to nie tylko pierwszy dzień astronomicznej jesieni. W tym dniu swoje święto obchodzi także śliwka, która stała się symbolem nadchodzącej nowej pory roku. Korzystajmy ze smakowitych darów jesieni i zaprośmy do kuchni śliwki suszone, najlepiej z gamy HELIO Natura.

Śliwki suszone z linii bez konserwantów HELIO Natura to zdrowy i naturalny dodatek do wiosennych potraw z grilla, np. do szaszłyków, boczku czy wyśmienitych sosów.

Firma Helio, producent bakalii i dodatków do ciast rozpoczyna kampanię promocyjną, która obejmie telewizję, prasę branżową, lifestylową i kobiecą oraz internet – kampanie przeprowadzone będą w mediach społecznościowych oraz przy współpracy z blogerami. 

W okresie wiosenno-wielkanocnym HELIO skierował do konsumentów zintegrowaną kampanię promującą nowość - linię suszonych owoców bez konserwantów HELIO Natura. Kampania będzie miała wymiar edukacyjny, wpisujący się w wiosenny wzrost zainteresowania tematyką odchudzania, diet i zdrowej żywności.

X