grill

Kto z nas wyobraża sobie maj bez grillowania? Wystarczy słoneczny dzień, kilku przyjaciół i zapas pyszności. Co wrzucić na ruszt, aby było smacznie i kreatywnie podpowiada FRoSTA.

Na ruszt w zasadzie idealnie nadają się wszystkie elementy z kurczaka. Dla wielkich smakoszy potraw z grilla, którym ciężko się zdecydować, co przygotować na nadchodzące letnie popołudnia Cedrob S.A. proponuje świeże elementy drobiowe na tackach. 

Wraz z wiosną wielkimi krokami nadchodzi sezon grillowy. Ten sposób spędzania wolnego czasu w gronie rodziny i przyjaciół stał się już niemal nową tradycją. Nic więc dziwnego, że konsumenci poszukują ciekawych pomysłów na urozmaicenie typowego, grillowego menu. Inspirujących propozycji dostarcza nowa kampania marki Barilla, która mianuje pesto nową gwiazdą sezonu grillowego.

„Grilluj z Mila” – to loteria, która ruszyła w sklepach sieci supermarketów Mila. Każdy kto w czasie trwania loterii kupi produkt oznaczony hasłem „Kup i wygraj” i wypełni kupon konkursowy może otrzymać jedną z  5660 nagród o łącznej wartość blisko 150 000 zł.

Tylko w lipcu aż 80% Polaków przynajmniej raz uczestniczyło w imprezie grillowej na świeżym powietrzu. Z badań przeprowadzonych przez firmę badawczą GfK statystyczny Polak w zeszłym miesiącu był na grillu przynajmniej dwa razy. 

Z myślą o konsumentach, którzy kochają grillować i poszukują nowych smaków przygotowaliśmy szeroką gamę wyśmienitych smakołyków grillowych. Obok tradycyjnych produktów, takich jak kiełbasy i kiełbaski można delektować się smakiem doskonałych krupnioków i kaszanek przygotowanych z najwyższej jakości mięsa wieprzowego lub drobiowego.

74% Polaków – tylu z nas, jak pokazało badanie przeprowadzone dla Tesco, regularnie grilluje.[1] Ulubione smaki? Najczęściej grillujemy kiełbasę, a jako dodatki do dań z rusztu wybieramy pieczywo i piwo. Nie boimy się czosnku, ponad połowa z nas wskazuje go jako ulubiony smak grillowych dań.

W tym roku szeroka gama wysokiej jakości produktów na grilla z Sokołowa została wzbogacona o kolejne nowości. 

Pierwszy długi weekend grillowy za nami. Warto wobec tego zadać sobie kilka pytań: Czy podjęte działania w zakresie przygotowania się do sezonu grillowania spełniły moje oczekiwania pod kątem obrotu i zrealizowanej marży złotówkowej?

W tym roku WSP „Społem” stawia na Musztardę Kielecką grillową. Jej recepturę oparto na czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce.

X