Galeo

Jesień pachnie i smakuje jabłkami. Najlepiej w postaci pysznych deserów. Galeo radzi, jak przygotować je z cynamonem, tymiankiem oraz żelatyną.

Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw.

Słodka, ostra i chili – papryka to niezastąpiona przyprawa, której kulinarne zastosowania są cenione na różnych szerokościach geograficznych. Skąd wzięła się w Europie? Jak ją stosować? Na te pytanie odpowiada marka Galeo, oferująca przyprawy wysokiej jakości w atrakcyjnej cenie.

Kminek, koperek i pieprz ziołowy to dodatki, które często powinny gościć w naszej kuchni. Łączy je to, że świetnie urozmaicają dania i doskonale pasują do… kapusty. Znajdziemy je w ofercie Galeo.

Grillowanie to jeden z ulubionych sposób spędzania przez Polaków wolnego czasu w sezonie wiosenno-letnim. Aby było smacznie i wygodnie warto sięgnąć po gotowe kompozycje przypraw, takie jak grill klasyczny Galeo, grill ognisty Galeo, przyprawa do szaszłyków Galeo oraz przyprawa do sosu tzatziki Galeo.

Curry to orientalna kompozycja przypraw, która na stałe zagościła w polskiej kuchni. Cenimy ją za wspaniały aromat, wyrazisty smak… i uniwersalność. Galeo podpowiada, jak wykorzystać ją w kuchni.

Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo. 

Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo.  

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To proste danie, które dzięki nieskończonej liczbie wersji ma wielu wielbicieli. Z łatwością można je przygotować również samodzielnie. Domowym wariantom, smaku i aromatu najłatwiej nadać  za pomocą przyprawy do pizzy i zapiekanek Galeo. 

Co podać w Wigilię? Coś tradycyjnego czy nowoczesnego? Galeo podpowiada połączenie obu nurtów w trzech przepisach opracowanych przez Macieja Wawryniuka, doradcę kulinarnego marki. Na przystawkę proponujemy obowiązkowe śledzie,  ale podane na sałatce z pieczonych buraków i jarmużu. Jako danie główne – „suflet”  z rybą. Ta propozycja może przypaść do gustu nawet tym, którzy za nią nie przepadają. Na deser doskonale sprawdzi się klasyczna kutia. 

Strony

X

Przeczytaj również