Jesteś tutaj

Orzechowe nowości od Bakalland

Bakalland rozszerza portfolio produktów o trzy nowe propozycje w kategorii orzechów: migdały lekko solone, nerkowce lekko solone, orzechy laskowe prażone. Wszystkie nowości prażone w piecu pozbawione są dodatku tłuszczów i mają „czyste etykiety”. Dzięki temu doskonale sprawdzą się jako zdrowa, naturalna przekąska.

Orzechy idealnie wpisują się w panujące trendy żywieniowe i potrzeby konsumentów, którzy szukają produktów prozdrowotnych, będących jednocześnie uzupełnieniem ich codziennej diety. Cenne właściwości orzechów dostrzegli również eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia, włączając je na drugim miejscu do gruntownie przebudowanej piramidy zdrowia i aktywności fizycznej w 2016 r. Największą popularnością cieszą się migdały, nerkowce, orzechy włoskie i laskowe, które skupiają już prawie 90 proc. rynku orzechów . Obok ich klasycznych wariantów, konsumenci coraz chętniej sięgają również po odmiany przekąskowe, na przykład prażone czy z lekkim dodatkiem soli.

Nowości Bakalland to migdały, nerkowce, orzechy laskowe, pochodzące z najlepszych plantacji, prażone w piecu. Migdały i nerkowce dla podkreślenia smaku zostały dodatkowo oprószone solą. Dzięki odpowiedniej recepturze przygotowania, pozbawione są dodatku tłuszczów i mają w 100 proc. naturalny skład. Co więcej, poręczna gramatura opakowań „otwórz-zamknij” sprawia, że stanowią doskonałe rozwiązanie przekąskowe.

– Orzechy to bardzo perspektywiczna kategoria w segmencie bakalii. Doskonale sprawdzają się nie tylko jako dodatek do dań, ale także pełnowartościowa przekąska między posiłkami, która dostarcza energii i niezbędnych składników odżywczych. Konsumenci chętnie sięgają po nie w ciągu dnia. Odpowiadając na ich potrzeby, postanowiliśmy wzbogacić nasze portfolio orzechów prażonych w piecu i obok pistacji zaoferować również prażone w piecu lekko solone migdały i nerkowce oraz blanszowane orzechy laskowe – stwierdziła Ewelina Haraburda, Kierownik Produktu marki Bakalland.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Dobrym pomysłem na poranną i jednocześnie smaczną dawkę energii przed szkolnymi wyzwaniami może być chrupiące musli BA! wypasione bakaliami. To pożywne i bardzo szybkie rozwiązanie dylematów śniadaniowych. Musli doskonale sprawdzi się z owocowym lub naturalnym jogurtem, bądź tradycyjnie – z mlekiem. Kompozycja najwyższej jakości bakalii Bakalland oraz polskich zbóż to źródło pozytywnej energii na cały dzień pełen szkolnych wyzwań!

Bakalland wprowadza do sprzedaży nową mieszankę bakaliową (żurawina, nerkowiec, migdał). Propozycja odpowiada na potrzeby konsumentów, którzy w codziennej diecie znajdują coraz więcej miejsca dla suszonych owoców i orzechów, doceniając nie tylko zdrowotne, ale również smakowe walory różnych rodzajów bakalii.

X