Nowości Bakalland w kategorii przekąsek

Nowości

Nowości Bakalland w kategorii przekąsek

Zmiana stylu życia sprawiła, że w ciągu dnia coraz częściej sięga się po przekąski, zastępując nimi regularne posiłki. Stąd też oczekuje się od nich smaku, bogactwa witamin i minerałów, ale jednocześnie różnorodności.  Odpowiadając na te potrzeby, Bakalland wprowadza nową, w 100% przekąskową ofertę. Nowa linia bakalii pod hasłem: „Chwyć & Jedz” to bardzo różnorodne propozycje składające się z prażonych ziaren, chrupiących orzechów i bakaliowych mieszanek, zamknięte w poręcznych opakowaniach i przekąskowej porcji na raz.

Z badań przeprowadzonych przez Bakalland wynika, że konsumenci chętnie sięgają po przekąski. 44% badanych wybiera je, gdy ma ochotę na coś smacznego, 36% by dodać sobie energii między posiłkami, a 34% podczas spotkań towarzyskich czy relaksu . Przekąski pełnią więc w ciągu dnia wiele funkcji, stąd też oferta przekąsek dostępnych na rynku, odpowiadając na potrzeby konsumentów, również powinna być różnorodna. Powinna nieść za sobą smak i walory zdrowotne. Doskonale w tej roli sprawdzą się zatem bakalie.

Nowe propozycje od Bakalland to najpopularniejsze bakalie z najważniejszych segmentów rynkowych. Portfolio przekąsek składa się z prażonych ziaren: Słonecznik prażony lekko solony, Pestki Dyni prażone lekko solone, Kukurydza prażona lekko solona, Kukurydza prażona miodowa; chrupiących orzechów: Laskowy prażony blanszowany, Migdał blanszowany, Migdał prażony lekko solony, Włoski Chandler, Nerkowiec prażony lekko solony oraz kultowych bakaliowych mieszanek studenckich. Wszystkie prażone orzechy zostały przygotowane w piecu, bez dodatku tłuszczu i mają czysty skład. Bogactwo smaków i odsłon, z których można wybierać te słodkie, solone, blanszowane, tradycyjne czy z miodem sprawia, że każdy znajdzie produkt, który idealnie odpowiada jego przekąskowym oczekiwaniom w danym momencie.

Bakalland Chwyć & Jedz jako przekąski impulsowe doskonale sprawdzą się wyeksponowane w przestrzeni sklepu na osobnych, dedykowanych dla linii stojakach w działach warzyw i owoców. Mogą znaleźć się również w innych lokalizacjach w ramach sklepu – w strefie kas, na dziale przekąsek czy w innym miejscu o największym ruchu klientów, gdzie konsumenci będą mogli łatwo po nie sięgnąć. Dedykowany stojak hakowy stanowi wyróżniającą się, kompleksową ekspozycję – idealną do produktów impulsowych.

Prażone ziarna: Słonecznik prażony lekko solony, Pestki Dyni prażone lekko solone, Kukurydza prażona lekko solona, Kukurydza prażona z miodem. Nowa propozycja Bakalland to najpopularniejsze ziarna w różnych wariantach, zamknięte w poręcznym opakowaniu i porcji na raz, która bez trudności zmieści się w torebce, plecaku czy kieszeni. To naturalne, chrupiące pestki dyni, ziarna kukurydzy i słonecznika o prostym składzie, z lekkim dodatkiem soli lub miodu. Dzięki prażeniu w piecu stanowią chrupiącą przekąskę, którą warto zawsze mieć pod ręką. To także pierwsza, tak kompleksowa propozycja on the go w segmencie ziaren.

Chrupiące orzechy: Laskowy prażony blanszowany, Migdał blanszowany, Migdał prażony lekko solony, Włoski Chandler, Nerkowiec prażony lekko solony. Chrupiące orzechy w poręcznym opakowaniu to szybka, wartościowa przekąska w codziennym biegu. Ulubione orzechy konsumentów zostały zamknięte w opakowaniach w sycącej porcji na raz, w kilku różnorodnych odsłonach: solonej, prażonej, blanszowanej. Migdał i Nerkowiec prażony lekko solony oraz Orzech laskowy prażony blanszowany zostały uprażone bez dodatku tłuszczu. Wszystkie propozycje Bakalland są dodającą energii w ciągu dnia, zdrową przekąską impulsową.

Mieszanki bakaliowe: Mix studencki. Klasyczna Mieszanka studencka, najpopularniejsza mieszanka bakaliowa na rynku, została zaproponowana w pełni przekąskowej odsłonie – porcji na raz. To idealne rozwiązanie za sprawą kompaktowego opakowania bez problemu zmieści się w plecaku, torebce czy kieszeni. Zawsze tam i wtedy, gdy najdzie nas mały głód.