Jesteś tutaj

Nowe dania wegańskie FRoSTY

Co może łączyć kuchnię azjatycką z dietą roślinną? FRoSTA udowadnia, że przede wszystkim mnogość smaków, prezentując 2 nowe orientalne dania wegańskie.

Pełna zapachów i tekstur, bogata w egzotyczne zioła i przyprawy opiera się przede wszystkim… na warzywach. Kuchnia orientalna, jak mało która, potrafi wydobyć z nich pełnię smaku – nie dziwi więc fakt, że należy do jednych z najchętniej wybieranych przez wegan i wegetarian.

FRoSTA serwuje 2 nowe dania gotowe. Pierwsze z nich to Warzywne curry z batatami. Poza słodkimi ziemniakami znajdziemy w nim chrupiącą marchewkę, fasolę, czerwoną fasolę oraz słodkiego ananasa. Całość doprawiona jest aksamitnym mleczkiem kokosowym i pełnym orientalnym przypraw curry. Kolejna propozycja to Wok mango curry, którego bazę stanowi ryż Basmati z mleczkiem kokosowym i curry, a także mieszanką warzyw, brokułów, czerwonej papryki i słodkiego groszku w strączkach. Nie brakuje tu też bardziej egzotycznych składników, takich jak pędy bambusa, ananas, mango i kasztany wodne.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Łosoś to ryba znana i lubiana. Na naszych stołach występuje zazwyczaj jego hodowlana odmiana. FRoSTA natomiast proponuje tę popularną rybę pochodzącą z dziko żyjących stad. 

Czy jest lepszy sposób na wyrażenie miłości, niż pyszne jedzenie? W myśl tej niezawodnej zasady, FRoSTA serwuje wyjątkowe nowości – warzywne serduszka, czyli Marchewkowe i Groszkowe Love.

X

Przeczytaj również