Jesteś tutaj

Nowe dania wegańskie FRoSTY

Co może łączyć kuchnię azjatycką z dietą roślinną? FRoSTA udowadnia, że przede wszystkim mnogość smaków, prezentując 2 nowe orientalne dania wegańskie.

Pełna zapachów i tekstur, bogata w egzotyczne zioła i przyprawy opiera się przede wszystkim… na warzywach. Kuchnia orientalna, jak mało która, potrafi wydobyć z nich pełnię smaku – nie dziwi więc fakt, że należy do jednych z najchętniej wybieranych przez wegan i wegetarian.

FRoSTA serwuje 2 nowe dania gotowe. Pierwsze z nich to Warzywne curry z batatami. Poza słodkimi ziemniakami znajdziemy w nim chrupiącą marchewkę, fasolę, czerwoną fasolę oraz słodkiego ananasa. Całość doprawiona jest aksamitnym mleczkiem kokosowym i pełnym orientalnym przypraw curry. Kolejna propozycja to Wok mango curry, którego bazę stanowi ryż Basmati z mleczkiem kokosowym i curry, a także mieszanką warzyw, brokułów, czerwonej papryki i słodkiego groszku w strączkach. Nie brakuje tu też bardziej egzotycznych składników, takich jak pędy bambusa, ananas, mango i kasztany wodne.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Koniec lata nie musi oznaczać powrotu do nudnej kuchni. FRoSTA proponuje 7 wyjątkowych potraw charakterystycznych dla ukochanych przez Polaków wakacyjnych kierunków urlopowych.

Obecność dań wegetariańskich na stołach już nikogo nie dziwi – według badań IBRIS (2018) już 57,6% Polaków deklaruje ograniczenie spożycia mięsa. Również FRoSTA oferuje szybkiej, gotowe rozwiązania, idealne dla wegetarian.

X

Przeczytaj również