Jesteś tutaj

Grillowe przysmaki według FRoSTY

Kto z nas wyobraża sobie maj bez grillowania? Wystarczy słoneczny dzień, kilku przyjaciół i zapas pyszności. Co wrzucić na ruszt, aby było smacznie i kreatywnie podpowiada FRoSTA.

Moda na grillowanie panuje od wielu lat, z roku na rok zmieniają się jednak preferencje smakowe. Szukając nowych pomysłów, na ruszt wrzucamy już nie tylko mięsa, lecz coraz chętniej sięgamy także po warzywa czy ryby.

Niedawno na podium grillowych dań szturmem wkroczyły burgery. Wybieramy nie tylko mięsne, lecz coraz chętniej szukamy nowych propozycji. Wśród produktów FRoSTY znajdziemy gotowe Burgery rybne w lekkiej panierce z pietruszką przygotowane na bazie fileta z mintaja oraz dwie opcje wegetariańskie. Burgery z brokuła i kalafiora z pietruszką to intensywnie jarzynowa propozycja, z dużymi kawałkami warzyw i gotowaną brązową soczewicą. Wielbiciele wyrazistych smaków docenią Burgery ze szpinaku z mozzarellą i czosnkiem, w których delikatność szpinaku i mozzarelli została zrównoważona ostrą nutą czosnku, cebuli i czerwonej papryki.

Kategoria: 

Podobne artykuły

W tym roku WSP „Społem” stawia na Musztardę Kielecką grillową. Jej recepturę oparto na czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce.

Najnowsza propozycja FRoSTY to delikatnie posiekany i zamrożony Szpinak z czosnkiem. Doskonale pasuje do farszu do pierogów, naleśników i tart. Może również stanowić bazę zup i sosów czy dodatek do makaronu. Nie wymaga doprawiania i jest gotowy w kilka minut – wystarczy gotować go w garnku pod przykryciem lub odgrzać w kuchence mikrofalowej.

X

Przeczytaj również