Jesteś tutaj

Smaki Sezonu Almette

Pierwsze spotkanie z cyklu Smaki Sezonu Almette, podczas którego królowały rzodkiewki, za nami! W gospodarstwie slow food Pana Ziółko z gospodarzem spotkał mistrz kulinarny David Gaboriaud oraz znani i cenieni blogerzy, którzy wśród swoich czytelników i obserwatorów z przyjemnością promują trend „ogrodniczy”, zachęcając do samodzielnego uprawiania warzyw w przydomowych ogródkach, w domu czy na parapetach. Razem poznawali tajniki uprawy tych warzyw, a także przygotowywali pyszne dania z dodatkiem serka Almette z rzodkiewkami.

Rzodkiewkowe spotkanie zainaugurowało cykl Smaki Sezonu, podczas którego w wyjątkowym gospodarstwie slow food Pana Ziółko ekspert kulinarny Almette David Gaboriaud, gościł blogerów kulinarnych i parentingowych. Paulina, autorka bloga Kotlet TV i Ewa z synami, prowadząca bloga Moje dzieci kreatywnie, promują zdrowy styl życia i świadome odżywianie oparte na naturalnych, wartościowych składnikach. Jednym z nich jest niewątpliwe bohaterka tego spotkania, czyli rzodkiewka.

Pysznym ukoronowaniem spotkania były dania, które przygotowali razem z Davidem Gaboriaud. W wiosenno-letnich propozycjach nie mogło oczywiście zabraknąć „ogródkowych” warzyw i  serka Almette z rzodkiewkami.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Rozpoczęła się nowa kampania Almette – „100% przyjemności, którą poczujesz wszystkimi zmysłami”. Delikatność, puszystość, 100% naturalnych składników – to wyjątkowe benefity serków Almette, które dają wielowymiarową przyjemność dla wszystkich zmysłów.

Zakończyła się kolejna edycja ogólnopolskiej loterii Almette pod hasłem „Dom z Natury po raz wtóry”. Główną nagrodę, czyli nowy, w pełni wyposażony drewniany dom całoroczny usytuowany w sercu Tatr, wygrała pani Zofia z Krakowa. 

X