Jesteś tutaj

Rozgrzewające zupy Profi

Tym, co pozwala pokonać niskie temperatury nie zawsze jest strategia ubioru „na cebulkę”. Znacznie skuteczniej rozgrzeje smaczny posiłek, który na dodatek przygotuje się w prosty i szybki sposób. Zupy Profi, w lekkim i poręcznym opakowaniu, zapewnią uczucie ciepła i sytości, nawet po całym dniu ciężkiej pracy, kilku godzinach spędzonych na mrozie lub po prostu w chwili, gdy zmarzliśmy do cna oczekując na spóźniony autobus.

O ile wielu miłośników polskiej kuchni nie ma nic przeciwko temu, by przez cały tydzień raczyć się pierogami ruskimi z okrasą, o tyle w przypadku zup każdego dnia poszukujemy różnorodności. By nie tracić wolnego czasu na przesiadywanie w kuchni, i jednocześnie codziennie cieszyć się innym smakiem, warto zaopatrzyć się w kilka ulubionych propozycji, zamkniętych w poręcznych, szczelnych i bardzo wygodnych w transporcie opakowaniach – dokładnie takich, w jakich dostępne są zupy gotowe Profi. Duży głód najlepiej zaspokoją klasyczne, tradycyjne polskie zupy – grochowa, ogórkowa, kapuśniak, gulaszowa oraz krupnik.

Każda z nich dostarczy składników odżywczych, niezbędnych przy wielogodzinnym wysiłku oraz długotrwałym przebywaniu na świeżym, i często bardzo zimnym, powietrzu. Zupy Profi, dzięki recepturze bazującej na składnikach wykorzystywanych w domowej kuchni – warzyw, mięsa, wędlin, aromatycznych przypraw – stanowią źródło cennego białka, węglowodanów, dodających energii tłuszczy i, co równie istotne, pysznego smaku. Zupa grochowa z kiełbasą wieprzową oraz gulaszowa z warzywami i tymiankiem to solidna dawka energii dla prawdziwych smakoszy polskiej, treściwej kuchni. Krupnik z mięsem wieprzowym zasmakuje także młodszym domownikom oraz zwolennikom klasycznych i mało pikantnych zup. Z kolei ogórkowa i kapuśniak z mięsem wieprzowym to idealna propozycja dla bardziej wyrazistych smaków.

Zupy gotowe Profi są nie tylko smaczne i pożywne, ale i proste w przygotowaniu. Wystarczy je podgrzać i gotowe! Miękkie, foliowe opakowanie jest zarazem wyjątkowo lekkie i szczelne, przez co bez trudu możemy zabrać je do pracy, w długą trasę czy też wygodnie przechowywać w kuchennej szafce, by zawsze mieć pod ręką zapas oraz dostęp do gotowej zupy, która zaspokoi niespodziewanie pojawiający się głód.

Wśród zup gotowych Profi znajduje się również wiele innych, tradycyjnych polskich propozycji, takich jak pomidorowa, grzybowa, żurek czy barszcz biały.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Gorąca, gęsta i pełna składników odżywczych – taka właśnie jest prawdziwa, domowa zupa. To także świetny sposób na wykorzystanie tego co mamy w lodówce, urozmaicenie dania na przekąskę czy kolację, czy wprowadzenie do menu większej ilości warzyw. Nie ma lepszego sposobu na wykorzystanie i nadanie drugiego życia produktom, których nie wykorzystamy już do surówki czy jako dodatek do innego dania. Katarzyna Zadka, ekspert w programie edukacyjnym „Żyj smacznie i zdrowo” przekonuje, że czas na zupę.

Jesienny klimat zdecydowanie sprzyja przyrządzaniu aromatycznych zup. Rozgrzewające, kuszące intensywnymi kolorami i głębokim smakiem, są idealną propozycją na wartościowy i pyszny obiad lub kolację. Korzystając z sezonu na dynię, przygotujmy prostą i efektowną zupę krem z aksamitnym kremowym serem Hochland.

X

Przeczytaj również