Jesteś tutaj

Mazowieckie Święto Chleba i Sera z Hochland

W niedzielę 15 września na węgrowskim rynku odbyło się Mazowieckie Święto Chleba i Sera, którego sponsorem już trzeci raz z rzędu była firmy Hochland Polska.

W programie imprezy znalazły się m.in.: konkursy na najpiękniejszy wieniec dożynkowy, na najsmaczniejszą potrawę z serem Hochland, jarmark rękodzieła, warsztaty florystyczne i tkackie, stoiska ze zdrową żywnością, wypiekami, serami, wędlinami i różnymi trunkami, strefa Chleba, Mleka i Sera z Kuchnią z Sercem, Serowym Kołem Fortuny, strefa Rowe Love z konkursem dla mieszkańców. Było też rozstrzygnięcie konkursu na najpiękniejsze ogrody i balkony w Węgrowie, dwugodzinny koncert lokalnych talentów wokalnych i tanecznych, a także koncerty zaproszonych zespołów. Zagrała „Kapela Czerniakowska”, wystąpił zespół rockowy „Black Sapal”, złożony z pracowników firmy Hochland Polska, a także live music band „The Nice”. Gwiazdą wieczoru był w tym roku zespół „Piękni i Młodzi”.

Przez cały dzień na węgrowskim rynku odbywało się szereg wydarzeń towarzyszących. Można było spróbować także serów Hochland serwowanych w różnych konfiguracjach kulinarnych w strefie Hochland Barbeque Party, a wszyscy zainteresowani mogli wznieść się balonem Almette ponad ziemię i podziwiać przepiękną okolicę.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Właśnie startuje zapowiadana kampania wspierająca nowy produkt Hochland Kanapkowy Mini, w postaci spotów telewizyjnych, materiałów POSM, a także w digitalu – na dedykowanej, interaktywnej stronie www, Facebook’u, bannerach oraz w VOD. Promocja obejmuje również działania PR w mediach branżowych i konsumenckich. Zaplanowano także kreatywne akcje z influencerami.

Zaletą delikatnego i kremowego sera gouda jest to, że smakuje całej rodzinie. Dlatego tak często wybiera się go na kanapki, jako składnik „deski serów”, a także do oryginalnych dań na ciepło. Kwadraty z ciasta francuskiego z żółtym serem Gouda Hochland, pietruszkowym pesto, migdałami i czosnkiem, to kreatywna i pyszna wariacja na temat śródziemnomorskich smaków, którą przygotuje się w mniej niż pół godziny.

X

Przeczytaj również