Jesteś tutaj

Łączymy Majonez Kielecki z czosnkiem, ziołami i warzywami

Lato w kuchni kojarzy nam się tylko z jednym – z bogactwem świeżych warzyw i ziół. Dlatego tym razem zachęca się do korzystania z pełni sezonu i połączenia darów natury z aromatycznym Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Eksplozja smaków gwarantowana!

W gotowaniu nie ma nic lepszego niż intensywność smaków i aromatów. Zioła od wieków odgrywały w kuchni istotną rolę. Z ich pomocą pospolite dania, zmieniały się w wykwintne potrawy. Rosły w każdym przydomowym zagajniku, zbierano je na łąkach i dbano, aby w kuchni nie brakowało ich przez cały rok. Dziś świeże przyprawy docenia się na nowo. Coraz więcej osób uprawia je w ogrodach, sadzi w domowych szklarniach, albo kupuje na lokalnych bazarach. Wszystko po to, aby codzienna kuchnia zaskakiwała i była nieoczywista. A gdy połączy się je z aromatycznym Majonezem Kieleckim z czosnkiem, stworzy się mnóstwo letnich, wyśmienitych przekąsek.

Wakacyjna dieta aż się prosi o wykorzystanie sezonowych warzyw. A te wyśmienicie smakują w wersji pieczonej lub grillowanej. W porze obiadowej sprawdzą się warzywa faszerowane pożywną kaszą lub ryżem z dodatkiem świeżych ziół i majonezu z czosnkiem. Majonez można dodać do farszu lub podać bezpośrednio na upieczone danie.

Lato nie może obejść się również bez dipów, które najlepiej podawać z surowymi warzywami pokrojonymi w tzw. słupki. W tym przypadku Majonez Kielecki z czosnkiem będzie stanowił niesamowicie wyrazistą w smaku bazę sosu.

Majonez Kielecki z czosnkiem to dodatek niesłychanie uniwersalny. Dzięki swojej recepturze doskonale podkreśla smak potraw. Połączony ze świeżymi warzywami i ziołami podkręci wakacyjne menu.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” nie pozwala o sobie zapomnieć. Zgodnie z tradycją, w okresie poprzedzającym Wielkanoc, producent Majonezu Kieleckiego pojawi się w mediach z wielokanałową kampanią reklamową.

Ogórki, grzyby oraz papryka w zalewie octowej mają wielu wielbicieli. Właśnie nadszedł czas, na przygotowanie domowych przetworów. Niewątpliwie do tego celu przyda się ocet spirytusowy 10% oraz octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym i estragonowym produkowane przez WSP „Społem”.

X