Jesteś tutaj

Almette i KUKBUK inspiruje do kulinarnych przyjemności w nowoczesny sposób

Marka Almette łączy naturalność i bliskość natury z nowoczesnym i kreatywnym spojrzeniem na potrzeby współczesnych konsumentów. Dlatego też miłośnicy swoich ulubionych serków już teraz mogą zaczerpnąć nowe inspiracje kulinarne prosto z inteligentnych lodówek. To właśnie na nich wyświetlają się unikalne przepisy z Almette przygotowane we współpracy z redakcją kulturalno-kulinarnego magazynu KUKBUK.

Szybkie tempo życia sprawia, że nie zawsze mamy czas na zaplanowanie posiłku. Mimo to nie chcemy rezygnować z naturalnych i smacznych dań oraz przekąsek. Okazuje się, że w sprytny sposób możemy to połączyć dzięki inspiracjom kulinarnym Almette, które nabierają nowego wymiaru – od teraz dostępne są na wyciągnięcie ręki, we własnej kuchni. Przy wykorzystaniu najnowszych technologii, przepisy z serkami Almette i Mini Almette wyświetlają się na lodówkach wyposażonych w inteligentny system, zintegrowany z aplikacją mobilną KUKBUK.

Inspiracją do przyrządzania oryginalnych dań i przekąsek jest puszysty serek Almette, czyli 100% naturalnych składników i 100% przyjemności. W okresie wakacyjnym pojawią się również inspiracje z MINI Almette. Ten pyszny serek twarogowy w wygodnym opakowaniu z czterema porcjami idealnie sprawdza się na śniadanie, w pracy, szkole czy na wyjeździe – w każdej sytuacji, kiedy chcesz zjeść szybko i wygodnie, ale zawsze naturalnie i zdrowo.

Dodatkowo, wszyscy fani Almette mogą znaleźć przepisy w drukowanych wydaniach magazynu KUKBUK, a także w serwisie online. Kreatywne dania z Almette, przygotowane we współpracy z KUKBUK, będą pojawiać się w wybranych numerach magazynu na przestrzeni całego roku.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Data wydarzenia: 
2014-01-30

Almette z kolorowym pieprzem zdobywa wciąż nowych fanów, a sprzedaż dynamicznie rośnie. W lutym br. Almette z kolorowym pieprzem inspirować będzie nie tylko w telewizji (w największych stacjach telewizyjnych oraz w stacjach tematycznych) i prasie, ale klienci największych sieci handlowych otrzymają książeczki z przepisami na bazie serka Almette. Autorką inspiracji Almette jest Joanna Matyjek, miłośniczka prostych przepisów i naturalnego jedzenia, prowadzi popularny blog kulinarny „Odczaruj Gary".

Kilka tysięcy osób przyszło 9 września na Rynek Mariacki w Węgrowie by wziąć udział w Mazowieckim Święcie Chleba i Sera. Tegoroczna edycja była szczególnie udana. Oprócz licznych stoisk z regionalnymi potrawami i rękodziełem, swoje stoiska miały także okoliczne mleczarnie. Firma Hochland Polska była współorganizatorem imprezy i promowała sery dostępne w swojej ofercie. Hochland zorganizował także losowanie, w którym można było wygrać lot balonem Almette.

X