FRoSTA: czas na wege

Nowości

FRoSTA: czas na wege

Obecność dań wegetariańskich na stołach już nikogo nie dziwi – według badań IBRIS (2018) już 57,6% Polaków deklaruje ograniczenie spożycia mięsa. Również FRoSTA oferuje szybkiej, gotowe rozwiązania, idealne dla wegetarian.

Wegetariański obiad nie ma nic wspólnego z nudą – nie tylko skłania do sięgania po nowe kulinarne inspiracje, ale też po większą gamę warzyw, serów czy innych ciekawych składników. Nie dziwi więc fakt, że 10-11% Polaków w wieku 25-34 lat określa siebie mianem wegetarian lub wegan (Mintel, 2017). Lecz to dieta nie tylko dla amatorów gotowania. Wśród produktów FRoSTY znajdziemy cały wachlarz dań bezmięsnych: od burgerów, przez szpinaki, aż po paluszki serowe czy lasagne, dzięki którym przygotowanie codziennych posiłków okaże się banalnie proste.

Chrupiąca, złota panierka i pyszne wnętrze – paluszki FRoSTY to nie tylko ryby, lecz także ich wegetariańska wersja. Przygotowane na bazie sera edamer, Złote paluszki serowe zachwycą kremowością i wyrazistym smakiem.

Rezygnując z mięsa, nie musimy na szczęście unikać Lasagne ze szpinakiem FRoSTY. Najwyższej jakości makaron, przełożony farszem z liści szpinaku, sera ricotta i sosem beszamelowym, sprosta wymaganiom nie tylko wielbicieli włoskich smaków.

Czerwona fasola, soczyste pomidory, żółta papryka, fasolka szparagowa i cebula, a do tego pikantny sos pomidorowy. Amatorzy ostrego smaku docenią Warzywa na patelnię meksykańskie, za ich prawdziwie gorący charakter.