Delikatne potrawy z Majonezem Kieleckim lekkim

Kampanie

Delikatne potrawy z Majonezem Kieleckim lekkim

Istnieją takie produkty, które łączą pokolenia. Bez wątpienia jednym z nich jest również Majonez Kielecki lekki. Ma zbliżony smak do słynnego, tradycyjnego Majonezu Kieleckiego, a w swoim lekkim wydaniu idealnie wpisuje się w modny, zdrowy tryb życia.

Dlaczego Majonez Kielecki lekki? W porównaniu do tradycyjnego Majonezu Kieleckiego ma on obniżoną zawartość cukru o 35% i tłuszczu o 31%. To sprawia, że może być stosowany w wielu zróżnicowanych dietach.

Doskonale wiemy, ile czasami trzeba się natrudzić, aby dzieci z chęcią zjadały drugie śniadanie w szkole. Popularne lunch boxy mogą w tym pomóc. Wypakowane smakowitymi kanapkami i dodatkami wzmocnią zbilansowaną dietę. Jednym z pomysłów na pożywny posiłek między zajęciami są drobiowe mini burgery. Jak je przygotować? Wystarczy przekrojone maślane bułeczki posmarować Majonezem Kieleckim lekkim. Na spód połowy bułki ułożyć kolejno: sałatę, burgera z indyka, plasterek sera żółtego i plasterek pomidora. Na wierzchu kolejna połówka bułki posmarowana majonezem. Majonez Kielecki lekki będzie świetnym nośnikiem smaku i sprawi, że taki burger choć delikatny, będzie wyjątkowo apetyczny.

Wiele godzin spędzasz w pracy za biurkiem? To znaczy, że szczególną uwagę powinno zwrócić się na zrównoważone posiłki, które dostarczą ci energii, wartości odżywczych, ale też będą miały obniżoną ilość tłuszczu i cukru. Jedną z ulubionych propozycji są dania oparte na kaszy. Nazywamy je „kaszowymi miseczkami”. Co potrzeba do ich przygotowania? Ugotować woreczek kaszy pęczak. Po jego ostudzeniu, wymieszać kaszę z czubatą łyżką Majonezu Kieleckiego lekkiego. Do tego dodać 2 pokrojone w paski suszone pomidory, 10 przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, 10 czarnych oliwek, garść roszponki, kilka plasterków, awokado, pół szklanki ciecierzycy z puszki i garść niesolonych orzeszków ziemnych. Całość posypać serem typu feta pokrojonym w grubą kostkę. Taka propozycja może okazać się ulubionym posiłkiem w pracy. Na bazie kaszy i innych dodatków można przygotować wiele niepowtarzalnych kompozycji.

Osoby po 60 roku życia muszą zwracać szczególną uwagę na dietę, która jest bogata w wartości odżywcze. Majonez Kielecki lekki będzie jej właściwym uzupełnieniem. Stosowany jako marynata do pieczonych mięs, będzie świetnym nośnikiem smaku. Jednym z pomysłów na przygotowanie soczystej pieczeni z szynki jest marynata na bazie Majonezu Kieleckiego lekkiego. Wystarczy natrzeć mięso majonezem, obsypać ulubionymi przyprawami i obłożyć gałązkami rozmarynu. Tak przygotowaną szynkę należy odłożyć na noc do lodówki i piec następnego dnia zgodnie ze sprawdzonym przepisem. W ten sposób pieczeń będzie niesłychanie krucha i pełna smaku.