Jesteś tutaj

IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych już jutro

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich, regionalne przysmaki, a do tego śpiew i żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie. IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych startuje już jutro w Zakopanem i będzie trwać aż do 15 sierpnia 2018 r.

Ta unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliża jego tradycje, historię, kulturę i wabi kuchnią regionalną. Targi zainauguruje konferencja pn. „Miód i pszczelarstwo w kulturze europejskiej”. Zwiedzający będą mogli brać udział w warsztatach rękodzieła artystycznego, konkursach, prezentacjach i degustacjach potraw oraz napojów, pokazach kulinarnych mistrzów Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz innych atrakcjach. Zaplanowano wiele interesujących imprez towarzyszących: Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy, Konkurs na Najlepszy Oscypek, Konkurs na Najładniejsze Stoisko, Znakomitym uzupełnieniem Targów będzie ekspozycja podhalańskiego dziedzictwa kulturowego w Zarembku Tradycji.

Zapraszamy wszystkich producentów produktów regionalnych oraz twórców ludowych do wzięcia udziału w tej niewątpliwie prestiżowej imprezie, przyciągającej rokrocznie rzesze zwiedzających. „Poradnik Handlowca” jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Za nami pierwsze dwa dni Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem. Uroczystego otwarcia dziewiątej edycji imprezy dokonał starosta tatrzański Piotr Bąk, któremu towarzyszyli prelegenci konferencji.

Czwartego dnia Europejskich Targów Produktów Regionalnych rozstrzygnięto konkurs na najlepsze produkty tegorocznej edycji. Ostatni dzień targów to tradycyjny Festiwal Oscypka.

X