Jesteś tutaj

Zmiana na stanowisku dyrektora fabryki słodyczy w Kargowej

Od maja 2016 roku fabryką słodyczy Nestlé w Kargowej zarządza nowy dyrektor. Funkcję tę objął Robert Gulczyński, który związany jest z firmą od 2012 roku.

Robert Gulczyński pełni funkcję Dyrektora w oddziale Nestlé w Kargowej, w którym produkowane są m.in. wafle Princessa i batony LION. Aż 70% produkcji z lubuskiej fabryki słodyczy trafia na rynki zagraniczne. Główne kierunki eksportu to: Niemcy, Francja, Wielka Brytania, Czechy i Słowacja.

Fabryka słodyczy Nestlé w Kargowej jest największym pracodawcą w mieście oraz w promieniu kilkudziesięciu kilometrów. Oddział zatrudnia już ponad 600 osób, a dzięki stałym wzrostom produkcji z roku na rok fabryka może zwiększać załogę i oferować kolejne miejsca pracy. W 2016 roku planuje zatrudnić 50 osób.

Robert Gulczyński rozpoczął pracę w Nestlé w 2012 roku, obejmując stanowisko Kierownika ds. TPM (Total Productive Maintenance). Był odpowiedzialny za wdrażanie kultury TPM w fabrykach Nestlé Polska. Wcześniej pracował jako inżynier i zdobywał doświadczenie w zarządzaniu produkcją.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Nestlé rozszerzyło Europejską Inicjatywę Na Rzecz Zatrudniania Ludzi Młodych Nestlé needs YOUth na pozostałe kontynenty. W lutym 2015 roku firma zapowiedziała jej globalny rozwój, począwszy od Meksyku. Teraz szanse na wejście na rynek pracy dostanie 900 000 osób w obu Amerykach.

W zakładzie produkcyjnym Nestlé w Kargowej w woj. lubuskim, gdzie powstają m.in. batony LION i wafelki PRINCESSA, trwają prace mające na celu odzysk energii z komina pieca waflowego. Metamorfozę przechodzi także cały system wytwarzania ciepła. W efekcie tych ekologicznych inwestycji, które zakończą się w pierwszym kwartale 2016 roku, zużycie gazu wykorzystywanego na cele cieplne w fabryce w Kargowej zmniejszy się o 38%, a zużycie wody w kotłowni aż o 61%.

X