Jesteś tutaj

Specjalny sektor mięsny na targach WorldFood Warsaw

Polskie mięso i jego przetwory są coraz bardziej doceniane w Europie i świecie. Wychodząc naprzeciw temu trendowi organizatorzy targów WorldFood Warsaw utworzą sektor dedykowany mięsu i jego przetworom. Rok 2016 dla eksportu drobiu do Unii Europejskiej był potwierdzeniem wysokiej jakości i atrakcyjnej ceny polskiego mięsa. Również wieprzowina i wołowina znajdują coraz większe grono odbiorców na świecie. Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw tworząc specjalną przestrzeń dla branży mięsnej gwarantują wiele spotkań z ekspertami i dystrybutorami oraz rozmów B2B. W tym roku swój udział w imprezie zapowiedzieli m.in. kupcy z Chin, co może stworzyć okazję do nawiązania nowych relacji biznesowych i wymiany doświadczeń.

Targi WorldFood Warsaw odbywać się będą od 11 do 13 kwietnia. „Poradnik Handlowca" jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Galeria: 

Podobne artykuły

Warszawa stała się prawdziwą stolicą międzynarodowego biznesu spożywczego za sprawą Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. 

Data wydarzenia: 
2018-08-11

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich, regionalne przysmaki, a do tego śpiew i żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie. IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych, odbędą się w dniach 11 - 15 sierpnia 2018 r. w Zakopanem.

X

Przeczytaj również