Jesteś tutaj

Specjalny sektor mięsny na targach WorldFood Warsaw

Polskie mięso i jego przetwory są coraz bardziej doceniane w Europie i świecie. Wychodząc naprzeciw temu trendowi organizatorzy targów WorldFood Warsaw utworzą sektor dedykowany mięsu i jego przetworom. Rok 2016 dla eksportu drobiu do Unii Europejskiej był potwierdzeniem wysokiej jakości i atrakcyjnej ceny polskiego mięsa. Również wieprzowina i wołowina znajdują coraz większe grono odbiorców na świecie. Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw tworząc specjalną przestrzeń dla branży mięsnej gwarantują wiele spotkań z ekspertami i dystrybutorami oraz rozmów B2B. W tym roku swój udział w imprezie zapowiedzieli m.in. kupcy z Chin, co może stworzyć okazję do nawiązania nowych relacji biznesowych i wymiany doświadczeń.

Targi WorldFood Warsaw odbywać się będą od 11 do 13 kwietnia. „Poradnik Handlowca" jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Galeria: 

Podobne artykuły

Przed nami piąta już edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw i kolejna okazja do nawiązania udanych, skutecznych i szerokich kontaktów biznesowych. Swój udział w rozmowach handlowych edycji 2018 zgłosili już kupcy m.in. z Wietnamu, Hiszpanii, Hong Kongu, Turcji, Bułgarii, Pakistanu, Rumunii, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Mołdawii. Kolejny raz na targach zagości pawilon włoski Bellavita. 

Data wydarzenia: 
2018-11-14

IV Forum Uczestników i Partnerów Handlowych Polskiej Grupy Zakupowej KUPIEC odbędzie się w dniu 14 listopada 2018 r., w Wiśle w Hotelu Gołębiewski****. Forum ma charakter ogólnopolski  i jest okazją do spotkania w jednym miejscu i czasie ponad 300 reprezentantów producentów, dystrybutorów oraz detalistów.

X

Przeczytaj również