Jesteś tutaj

Specjalny sektor mięsny na targach WorldFood Warsaw

Polskie mięso i jego przetwory są coraz bardziej doceniane w Europie i świecie. Wychodząc naprzeciw temu trendowi organizatorzy targów WorldFood Warsaw utworzą sektor dedykowany mięsu i jego przetworom. Rok 2016 dla eksportu drobiu do Unii Europejskiej był potwierdzeniem wysokiej jakości i atrakcyjnej ceny polskiego mięsa. Również wieprzowina i wołowina znajdują coraz większe grono odbiorców na świecie. Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw tworząc specjalną przestrzeń dla branży mięsnej gwarantują wiele spotkań z ekspertami i dystrybutorami oraz rozmów B2B. W tym roku swój udział w imprezie zapowiedzieli m.in. kupcy z Chin, co może stworzyć okazję do nawiązania nowych relacji biznesowych i wymiany doświadczeń.

Targi WorldFood Warsaw odbywać się będą od 11 do 13 kwietnia. „Poradnik Handlowca" jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Galeria: 

Podobne artykuły

11 kwietnia w Warszawie rozpoczęły się Targi WorldFood Warsaw. Przez trzy dni na wydarzeniu prezentowane będą  produkty 300 międzynarodowych wystawców, odbędą się konferencje, pokazy kulinarne i degustacje.

Przed nami piąta już edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw i kolejna okazja do nawiązania udanych, skutecznych i szerokich kontaktów biznesowych. Swój udział w rozmowach handlowych edycji 2018 zgłosili już kupcy m.in. z Wietnamu, Hiszpanii, Hong Kongu, Turcji, Bułgarii, Pakistanu, Rumunii, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Mołdawii. Kolejny raz na targach zagości pawilon włoski Bellavita. 

X