Jesteś tutaj

Specjalny sektor mięsny na targach WorldFood Warsaw

Polskie mięso i jego przetwory są coraz bardziej doceniane w Europie i świecie. Wychodząc naprzeciw temu trendowi organizatorzy targów WorldFood Warsaw utworzą sektor dedykowany mięsu i jego przetworom. Rok 2016 dla eksportu drobiu do Unii Europejskiej był potwierdzeniem wysokiej jakości i atrakcyjnej ceny polskiego mięsa. Również wieprzowina i wołowina znajdują coraz większe grono odbiorców na świecie. Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw tworząc specjalną przestrzeń dla branży mięsnej gwarantują wiele spotkań z ekspertami i dystrybutorami oraz rozmów B2B. W tym roku swój udział w imprezie zapowiedzieli m.in. kupcy z Chin, co może stworzyć okazję do nawiązania nowych relacji biznesowych i wymiany doświadczeń.

Targi WorldFood Warsaw odbywać się będą od 11 do 13 kwietnia. „Poradnik Handlowca" jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Galeria: 

Podobne artykuły

Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw są wydarzeniem dynamicznie rozwijającym się. Najbliższa, czwarta edycja odbędzie się w dniach 11-13 kwietnia. Udział w imprezie wezmą wystawcy – polskie i międzynarodowe firmy zajmujące się produkcją, dystrybucją, importem oraz eksportem żywności i napojów, ale także przedstawiciele handlu – kupcy, reprezentanci działów zakupów czy kadra zarządzająca sieci spożywczych. 

– Targi WorldFood Warsaw to ogromne perspektywy dla przedstawicieli sektora kawy i herbaty. Serdecznie zapraszamy do udziału w wystawie – to możliwość nawiązania kontaktów z partnerami krajowymi i zagranicznymi, a także promocja wyrobów i marek – zachęca Agnieszka Szpaderska, manager targów WorldFood Warsaw

X